Ben jij een bewuste ondernemer?

Zeg ondernemer, wist jij dat Fortis Orbis zich vooral richt op bewuste ondernemers? Bewust ondernemerschap is er in verschillende vormen en maten. Om deze reden nemen wij je graag mee in wat wij zien als bewust ondernemerschap. Lees hieronder in 5 punten of jij een bewuste ondernemer bent of niet.

bewuste ondernemer

1. Je bent een bewuste ondernemer omdat je bewust kiest voor ondernemerschap

Was het jou al snel duidelijk dat werken in loondienst niet helemaal bij jou past? Kwam je er achter dat ondernemen voor jou de enige manier was om geld te verdienen?  Dan heb jij zeer waarschijnlijk bewust voor ondernemerschap gekozen. Misschien omdat je niet zo goed tegen autoriteit kan. Misschien omdat je het liefste diensten wilt leveren op een manier die bij jou past. Was het product of de dienst die jij wilde leveren nog niet op de markt? Dan was dit voor jou absoluut de beste zet. Inclusief alle vrijheid, de financiële voordelen en de risico’s die het ondernemen met zich meebrengen. Je neemt het allemaal voor lief omdat je weet dat het bij het ondernemerschap hoort.

Jij bent een bewuste ondernemer.

 

2. Jij kiest voor bewuste opdrachtgevers

Jij neemt geen genoegen met zomaar iedere opdrachtgever die zich meldt. Je kijkt naar wat je potentiële nieuwe klant doet, welke diensten ze leveren, hoe ze in de markt staan en of ze duurzaam ondernemen. Of dit nu gericht is op cultuur, milieu of allebei, dat maakt niet uit. Je wilt alleen werken met opdrachtgevers die een constructieve bijdrage leveren aan de samenleving of de wereld.

Dit is natuurlijk fantastisch en je valt daarin absoluut binnen de categorie bewuste ondernemer.

 

3. Je levert duurzame producten of diensten

Jij hebt je bedrijf gericht op het leveren van duurzame producten of dienstne. Dat is geweldig en maar goed ook. Onze planeet heeft het flink te verduren onder de huidige consumptie maatschappij. De meer duurzame producten of diensten in de richting van duurzaamheid worden geleverd, de beter het is. Of je nu oude producten recycled, producten ontwikkelt die moeten helpen onze planeet weer op te schonen of je bedrijven adviseert hoe ze groener kunnen worden. Elke bijdrage is er één.

Jij bent absoluut een bewuste ondernemer!

4. Je levert producten of diensten ‘pro bono’

Naast dat jij diensten levert waarmee je jouw inkomen zeker stelt, lever jij ook diensten ‘pro bono’ aan degenen die dit nodig hebben. Het kan ook zijn dat jouw organisatie (deels) overleeft van giften en donaties. Hiermee kan jij weer producten of diensten leveren aan anderen die zich dit eigenlijk niet kunnen veroorloven. Wellicht doneer jij restanten van jouw productie aan de voedselbank of het leger des heils. In welke vorm dan ook, je levert iets voor niets. Puur omdat je het zonde vind om (rest)producten weg te gooien of omdat je iets positiefs terug wilt geven aan de samenleving. Dit is geweldig en hard nodig in de soms wat individualistische wereld waar we in leven. En geven, geeft ook weer een voldaan gevoel.

Jij draagt bij aan een mooiere samenleving, jij bent een bewuste ondernemer.

 

5. Jij focust op bewust in het leven staan

Jij bent niet alleen bezig met bewust ondernemerschap. Bewustzijn staat centraal in jouw leven. Van de manier waarop je met voedsel omgaat, hoe je jezelf verplaatst, hoe je vakantie viert, welke producten je koopt, hoe je met mensen omgaat tot hoe je geld verdient. Alle beslissingen maak je bewust omdat je een zo goed mogelijke bijdrage wilt leveren aan de samenleving en ons milieu. Deze focus heb je dan niet alleen in je eigen leven, maar ook op alles waar je tijd, liefde en energie in stopt. Dit geldt uiteraard ook voor je bedrijf, je producten en de klanten waar je voor werkt.

Dit is natuurlijk fantastisch en het toppunt van bewust ondernemerschap.

 

Herken jij jezelf in één of meerdere van deze punten, dan ben jij absoluut een bewuste ondernemer. Voel jij je geïnspireerd door één van deze punten maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Neem dan contact met ons op en we helpen je verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *