Fiscale aangiften

Dat is voor ondernemers de voornaamste reden dat ze samenwerken met een boekhouder. Natuurlijk is het belangrijk om op goede voet met de belastingdienst te blijven. Maar wij gaan verder dan dat. Bij Fortis Orbis zorgen wij er niet alleen actief voor dat aangiften op tijd worden ingediend, we monitoren ook gedurende het jaar hoe het met jou en je bedrijf gaat. Waar zitten je behoeften om inkomen zeker te stellen. Bijvoorbeeld in pensioenen of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Deze zijn natuurlijk weer fiscaal aftrekbaar. Maar als je een huis wilt kopen dan heb je over meerdere jaren fiscale cijfers nodig die je bij dit doel gaan helpen. Hier is weer een andere fiscale strategie voor nodig.

Alles draait hierin om jou. Wat heb jij nodig? Of juist niet.

Laat ons je adviseren.

Geloof het of niet..

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker!
De belastingdienst
BTW aangiften

Je herkent het wel. Je loopt tegen het einde van de maand en dan belt ineens je boekhouder. 'Ik heb je al drie keer gebeld en gemaild, kreeg je niet te pakken, maar het is weer zover!' Wij helpen je actief om ervoor te zorgen dat de aangifte BTW er op tijd uit is. Naast dat de aangifte op tijd de deur uit moet, zijn er ook vaak regeltjes waar lang niet iedereen weet van heeft. Sommige regeltjes brengen je voordeel, maar sommigen ook hoofdpijn als je ze vergeet. Onze taak is om jou hiervoor te beschermen.

Middeling

Middeling is een onderwerp waar je wellicht weleens van gehoord hebt. Als je inkomen laag was en ineens ga je veel verdienen - of andersom. Dat zorgt er natuurlijk voor dat je dan ineens heel veel of heel weinig belasting hoeft te betalen. Middeling zorgt ervoor dat je gemiddelde inkomen naar beneden wordt gebracht en kan je dus belasting voordeel opleveren. Wij controleren automatisch of dit bij jou van toepassing is of niet.

Ondernemersaftrekken

Wel ondernemer, geen ondernemersaftrekken. Of juist wel. Of helemaal geen ondernemer. Er zijn best wel wat voorwaarden en regels waar je rekening mee moet houden als het om de ondernemersaftrekken gaat. Wat zijn deze aftrekken? De zelfstandigenaftrek en de startersaftrek bijvoorbeeld. Natuurlijk hebben al deze aftrekken invloed op hoeveel belasting je moet betalen. Wij monitoren je gedurende het jaar en waarschuwen je als je situatie dusdanig veranderd dat dit je mogelijk geld gaat kosten.

Investeringsaftrekken

Als jij meer dan €2.300 in nieuwe bedrijfsmiddelen investeert, dan heb je recht op investeringsaftrek. Maar wat ziet de fiscus als investeringen en wat niet? Daarnaast heb je in sommige gevallen ook recht op milieu investeringsaftrek als je investeert in duurzame middelen. Maar je aanmelden voor deze subsidies is best wel een klusje waarin je de weg moet weten. Gelukkig hebben wij vaker met dit bijltje gehakt. We helpen je graag verder.

VPB aangiften

De aangifte vennootschapsbelasting is een fiscale aangifte dat behoorlijk wat haken en ogen heeft. Weinig ondernemers wagen zich aan deze complexe aangifte. Ook hier valt er vanuit een aantal hoeken behoorlijk fiscaal voordeel te behalen. Echter raden wij in sommige gevallen ook af om een BV op te richten omdat dit fiscaal gezien onaantrekkelijk is. Wij leggen je graag persoonlijk uit wat in jouw situatie relevant is.

Fiscale strategie bepalen

Ben je jong, net afgestuurd en ben je hard op weg om je bedrijfje uit de grond te stampen? Wellicht een nieuwe auto? Start een hypotheek? Dat vraagt om heel ander fiscaal advies dan wanneer je net een koophuis hebt en niet van plan bent om te gaan verhuizen. Wat fiscaal voor jou aantrekkelijk is, is 100% maatwerk. We kijken dan wat specifiek voor jou mogelijke strategieën zijn. Dit geeft je niet alleen duidelijkheid in de regelgeving, dit geeft je ook een strategische invalshoek voor hoe je jouw bedrijf kan gaan laten ontwikkelen.

Wil jij je ook vrij voelen van fiscaal gezeur?

Neem contact op voor een goede voorbereiding
Contact